Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kurabiye
Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 110 gram şeker
- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı vanilya
- 225 gram un
- 35 gram kakao
- Yarım çay kaşığı hindistan cevizi
Arası için :
- 1 su bardağı süt reçeli
Üzeri için :
- Esmer toz şeker
Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve toz şekeri geniş bir kaba alın, mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Yumurta ve vanilyayı ek edip 2 dakika çırpın.
- Un, kakao ve hindistan cevizi ekleyip yoğurun.
- Hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamuru yağlı kâğıt ortasına ince açın.
- Şekilli bir kurabiye kalıbıyla kesin ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine esmer şeker serpip, evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
- Ilınan kurabiyelerin yarısının üzerine süt reçeli sürüp, öteki modüller ile üzerlerini kapatın. Soğuk servis yapın.
Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











