Şekerpare
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Hamuru için;
- 250 gram margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 2 yumurta (1 tane sarısını üzerine sürmek için ayırın)
- 3,5 su bardağı un (kontrollü olacak halde ekleyin)
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su ,şeker ve limonu tencereye ekleyerek ocakta 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Hamur için tüm materyalleri alıp yoğuruyoruz ununu kesinlikle yavaş ve denetimli bir biçimde ekliyorsunuz.
- Kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz, cevizden biraz daha büyük modüller koparıp form veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve çatal yardımı ile biçim veriyoruz 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz birinci sıcağı çıkınca şerbeti üzerine döküp 2-3 saat dinlendiriyoruz.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












