Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hamuru için;

  • 250 gram margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 2 yumurta (1 tane sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • 3,5 su bardağı un (kontrollü olacak halde ekleyin)

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ,şeker ve limonu tencereye ekleyerek ocakta 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. Hamur için tüm materyalleri alıp yoğuruyoruz ununu kesinlikle yavaş ve denetimli bir biçimde ekliyorsunuz.
  3. Kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz, cevizden biraz daha büyük modüller koparıp form veriyoruz.
  4. Üzerine yumurta sarısı ve çatal yardımı ile biçim veriyoruz 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz birinci sıcağı çıkınca şerbeti üzerine döküp 2-3 saat dinlendiriyoruz.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biscotti – İtalyan Kurabiyesi
Yelpaze Baklava (Videolu)
Kolay Ve Lezzetli Dana Biftek
Çilekli Kedidilli Kup
San Sebastian (Damakta Kalan Lezzet)
Çikolatalı Diyet Keki
Hdabla | © 2025 |