Şeftali Karamel Büyüsü️

Şeftali Karamel Büyüsü️ Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet olgun şeftali (ince dilimlenmiş)
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt yahut yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Karamel tabanı için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4–5 yemek kaşığı toz şeker (isteğe nazaran biraz tarçın eklenebilir)

Şeftali Karamel Büyüsü️ Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek kalıbını yağlayın.
  2. Tereyağı ve şekeri tavada eritip karamel yapın, kalıbın tabanına dökün.
  3. Üzerine ince dilimlenmiş şeftalileri sıralayın.
  4. Yumurta ve şekeri yeterlice çırpın.
  5. Sıvı yağ ve sütü ekleyin.
  6. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip pürüzsüz hamur hazırlayın.
  7. Şeftalilerin üzerine hamuru dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 40–45 dakika pişirin.
  9. Fırından çıkınca 10 dakika dinlendirin, sonra zıt çevirin.

Sıcacık çay eşliğinde ailenizle paylaşabileceğiniz tatlı bir lezzet… 💫 şimdiden ellerinize sıhhat, afiyet olsun. 🍑✨.

Şeftali Karamel Büyüsü️ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sandviç Ekmeği
Palamut Tava
Portakallı Muhallebi
Kedi Dili İle Tiramisu
Pide
Ton Balıklı Salata
Hdabla | © 2025 |