Böğürtlenli Sütlü Tatlı
Böğürtlenli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Sütlü krema için;
- 5 su bardağı süt (200 milimlik)
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Meyveli sos için ;
- 500 gram böğürtlen
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Sütlü kremaya eklemek için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Böğürtlenli Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütlü kremayı yapalım tenceremize vanilya hariç süt, un ,şeker, nişasta, yumurta sarısı koyup uygunca bir karıştıralım, ocağa alalım karıştıra karıştıra pişirelim.
- Sürekli karıştırarak pişirmeye devam edelim, göz göz olup yoğunlaşınca ocaktan alalım ,vanilyayı ekleyip karıştırarak üzerine kabuk tutmaması için streç örtüp soğumaya bırakalım, güzelce soğuyana kadar ortada kremamızı karıştırıp tekrar üzerini örtelim.
- Diğer tarafta böğürtlenlerimizi ocağa koyalım kapağı örtülü vaziyette yumuşayana kadar pişirelim ,pişen böğürtlenlerin çekirdeklerinin çıkarmak için için süzgeçten geçirelim, şekerini ve nişastasını ekleyelim, tekrar ocağa koyup daima karıştırarak pişirelim, yoğunlaşınca ocaktan alıp vanilyasını ekleyelim bu sosumuzu da soğumaya bırakalım.
- Krem şantiyi bir bardak soğuk sütle güzelce yoğunlaşıncaya kadar çırpalım, düzgünce soğumuş olan sütlü kremamıza krem şantiyi ekleyip spatula ile güzelce karıştıralım.
- Sütlü tatlımızı borcamımızın içine yayalım, sütlü tatlımızın üzerini süslemek için sütlü kremadan bir çay bardağı kadar ayıralım.
- İyice soğumuş olan böğürtlen sosumuzu da borcamdaki sütlü tatlımızın üzerine yayalım ve bir gece dolapta dinlendirelim ,iyice dinlenen tatlımızın üzerini ayırdığımız sütlü tatlıyla yahut öteki kuru yemişlerle meyvelerle süsleyerek servis yapalım afiyet sıhat olsun. 🌸🤌.
Böğürtlenli Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











