Domatesli Patlıcan
Domatesli Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet patlıcan
- 4 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 3 adet büyük uzunluk domates
- 2 küp şeker
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Domatesli Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar alacalı halde soyulup uzunlamasına 4’e bölünür, parmak biçiminde dilimlenir tuzlu suya atılır.
- Acısı çıkan patlıcanlar derin yağda kızartılıp peçetenin üzerinde kenara alınır.
- Uygun bir tencereye zeytinyağ dökülüp soğanlar yarım ay halinde doğranır ve yağda sotelemeye başlanır. 💕.
- Domateslerin kabukları soyulup ince ince doğranır soğanın üzerine alınır 2 küp şeker atılır ve sarımsaklar doğranır.
- Hepsini bir karıştırdıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp bu biçimde biraz pişip ezilmesi beklenir.
- Domatesler yumuşayıp ezildikten sonra salçası eklenir.
- Kızarttığımız patlıcanlar eklenir, baharatlar eklenir, karıştırılır tekrar tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşe bırakılır.
- 10 dk daha bu halde pişirilip altı kapatılır. Afiyetle.
Domatesli Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














