Lezzet Patlaması Soslu Tavuk

Lezzet Patlaması Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 modül tavuk göğsü (dilediğiniz formda doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı trüflü mayonez
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 yemek kaşığı acılı mayonez
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (pişirmek için)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirmek için)

Baharatlar;

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Lezzet Patlaması Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü istediğiniz halde doğrayın.
  2. Bir kapta hardal, trüflü mayonez, acı sos ve acılı mayonezi karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta biber salçası, domates salçası, zeytinyağı, sıvı yağ ve yoğurdu karıştırın.
  4. Üzerine baharatları ekleyin (tuz, pul biber, toz biber, kimyon, karabiber, kekik).
  5. Bütün sos ve baharat karışımını tavukların üzerine dökün, uygunca harmanlayın.
  6. Üzerini streç sinemayla kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  7. Bir tavayı ısıtın, içine tereyağı ve 1 kaşık sıvı yağ ekleyin.
  8. Marine edilmiş tavukları tavaya alın ve her iki tarafı kızarana kadar pişirin.

Lezzet Patlaması Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tavuk Haşlama
Kakaolu Gelin Pastası
Yeşil Mercimekli Şehriye Pilavı
Karnıyarık
Susamlı Kurabiye
Spoonfull
Hdabla | © 2025 |