Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 5-5,5 su bardağı un

Üzeri için,

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı süt

Arası için

  • Beyaz peynir

Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığına tereyağını üzerine maya, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, su eklenir ve harmanlanır.
  2. Ardından un denetimli bir halde eklenir.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurun üzerini streçleyip, 45 dakika bekletelim.
  5. Da sonra 12 eşit modüle bölüp, beze yapılır.
  6. Bezeleri elinizle hafif açıp, 1 tatlı kaşığı kadar peynir ekleyip ikiye katlayın.
  7. Elimizin kenarı ile ortasına bastırarak dudak form verilir.
  8. Üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ ve süt karışımı sürülür.
  9. Son olarak üzerine çatal yardımıyla çok bastırmadan çizikler atılır.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️

Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişi
Unsuz Brownie
Hurmalı, İncirli Ve Cevizli Toplar
Patlıcan Kebabı
Yoğurtlu Havuç Salatası
Fındıklı Çilek Pudingli Güllaç
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet