Pırasalı Börek (Videolu)

Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar ılık su
  • Yaklaşık 3.5 su bardağı yakın

İçi için;

  • Yarım kilo pırasa
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 er tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Dinlendirmek için;

  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pırasayı yıkayıp çok küçük olacak formda doğrayalım, tavaya sıvı yağ ve pırasayı alalım ,orta ateşte yaklaşık 10 dakika kadar orta ara karıştırıp kavuralım.
  2. Sonrasında salça, tuz ve baharatını ek edelim 1-2 dakika daha çevirip içerisine yarım çay bardağı su ek ederek bir iki dakika pişirip ocağın altını kapatarak soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru un ,su ,tuz ile ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur yoğuralım .
  4. 18 tane eşit modüle bölüp beze yapalım, bezeleri tatlı tabağı boyutunda açarak inceltelim, eritilmiş soğutulmuş tereyağı ve sıvı yağını karıştırarak her katına yağ sürüp bezeleri üst üste koyarak bir saat dinlendirelim .
  5. Büyük uzunluk yuvarlak fırın tepsisine tabanına birazcık yağ sürerek ikişerli olacak formda tepsiye alalım ve elimizle çekiştirerek büyütelim.
  6. İlk 8 adedini tepsiye alalım, ortasına pırasalı iç harcı koyalım kalan öbür 8 yufkayı da birebir formda koyup tepside büyütelim.
  7. Son olarak kenarlarına bir kaşık ile bastırarak düzeltelim pişerken açılmasın üzerine dinlendirdiğimiz tereyağı sıvı yağ karışımından biraz dökerek her tarafına yayalım.
  8. Böreğimizi üçgen formda 8 kesime bölerek 190 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.
  9. Soğuyunca servis edelim afiyetler olsun dedim tanım için tıklayınız👇.

Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahveli Ganajlı Enfes Borcam Tatlısı
Patlıcanlı Börek
Dibe Çökmeyen Çilekli Kek
Bebek Kabak Mücveri
Girit Usulü Bezelye
Diyet Limonlu Kek (Rafine Şekersiz)
Hdabla | © 2025 |