Kıymalı Patates Mantısı
Kıymalı Patates Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı sos için;
- 300 gram kıyma
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı domates sosu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Sosu için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Kıymalı Patates Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup küp küp doğrayalım.
- Küp doğranmış patatesleri bir kabın içerisine alalım.
- Üzerine baharatları ve sıvı yağını ekleyip karıştıralım.
- Patatesleri yaglı kağıt serili fırın tepsisine aktaralım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patesleri pişirelim.
- Diğer tarafta kıymayı bir tavaya alıp sıvı yağ ile kavuralım.
- Soğanı ek edip kavurmaya devam edelim.
- Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika daha kavuralım.
- Su, domates sosu, baharatlar ve tuzu ekleyip orta ateşte 5 dakika pişirmeye bırakalım.
- Yoğurt sosu için gereken tüm gereçleri karıştıralım.
- Kızaran patatesleri hafif tuzlayıp karıştıralım.
- Servis tabağına patatesleri alalım, üzerine yoğurtlu sosu gezdirelim. Ve son olarak kıymayı üzerine yayalım. Deneyeceklere simdiden afiyet olsun ❤️🤗.
Kıymalı Patates Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















