Mandalinalı Jöleli Kek
Mandalinalı Jöleli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı mandalina suyu
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Jöle için;
- 2 bardak mandalina suyu
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 buçuk kaşık buğday nişastası
Mandalinalı Jöleli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker 5 dk mikserin en yüksek düzeyinde çırpılır.
- Sıvı yağ ve mandalina suyu eklenerek daha düşük düzeyde çırpmaya devam edilir.
- Un ,kabartma tozu ve vanilya da eklenip karıştırılır.
- Borcam yahut tart kalıbını bol tereyağı ile yağlayıp keki boşaltarak 180 derecede pişirelim.
- Kek fırından çıkınca jöleyi yapalım ,iki bardak mandalina suyunu pişirme kabına koyup içine şekeri kattıktan sonra yarım bardak suda nişastayı eritip meyve suyuyla birleştirelim.
- Kaynayıp biraz yoğunlaşınca altını kapatalım ikiside ılık olunca kekin üstüne dökelim .
- Buzdolabında soğuttuktan sonra dilediğiniz üzere süsleyerek servis edelim.
Mandalinalı Jöleli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







