İncir Ve Elma Dolgulu Çatlak Kurabiye

İncir Ve Elma Dolgulu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı toz ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
İç dolgusu için;
- 4 yemek kaşığı incir reçeli (sadece taneleri)
- Yarım elma
- 3 ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
Bulamak için;
- Pudra şekeri
İncir Ve Elma Dolgulu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri kaba alın ve çırpma teli ile çırpın unu azar azar ek edin ve yumuşak bir hamur elde edin hamuru 1 saat kadar dolapta bekletin.
- Bu ortada dolgu gereçlerini rondoya alın ve çekin incir reçelinin yalnızca tanelerini kullanın şerbetini almayın ( şayet incir reçeli yoksa yerine 6-7 kuru incir ve1-2 yemek kaşığı pudra şekeri damak zevkinize nazaran kullanabilirsiniz).
- Dinlenen hamurdan cevizden büyük kesimler koparın ve yuvarlayıp ortasını ocon ve 1 tatlı kaşığı kadar dolgu koyun ve güzelce kapatıp pudra şekerine bulayın tepsiye yerleştirin.
- 170 derecede 15 dk pişirin ( denetimli olun fırından fırına farklılık gösterebilir) büsbütün soğuduktan sonra servis yapın afiyet olsun 💐🤗
İncir Ve Elma Dolgulu Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












