Kıtır Kıtır Kapya Biber Turşusu

Kıtır Kıtır Kapya Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 kilo kapya biber
  • 1 bağ maydanoz
  • 3-4 baş sarımsak

Kavanoz başına;

  • 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu (4-5 adet olsa yeterli)
  • 2 çay bardağı sirke
  • Dolana kadar su

Kıtır Kıtır Kapya Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kapya biberlerin yıkayalım ayıklayıp küp küp doğrayalım.
  2. Maydonozu ince ince kıyıp kenara alalım.
  3. Sarımsakları soyup bir kenara alalım.
  4. Daha sonra bir kavanozu alalım birinci öncelikle bir ölçü kapya biber koyalım, üzerine sarımsak doğrayalım ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim.
  5. Kavanoz dolana kadar bu süreci yapmaya devam edelim.
  6. Kavanoz dolunca maydanozun üzerine kaya tuzu ,limon tuzu ve sirkeyi ekleyelim.
  7. Daha sonra kavanoz dolana kadar üzerine su ekleyelim ve ağzını kapatalım.
  8. Bütün ölçüleri isteğe nazaran değiştirebilirsiniz ben bu ölçüyle 4 kavanoz kurdum deneyen herkese afiyetle inşallah. 🙃🙃.

Kıtır Kıtır Kapya Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arnavut Ciğeri Tarifi (Videolu)
Çıt Pıt Mücver Tarifi
Tas Kebabı
Zeytinyağlı Pazı
Iced Latte Tarifi
İtalyan Usulü Lazanya
Hdabla | © 2025 |