Buzluktan Çıkar, 20 Dakikada Mis Gibi Taze Fasulye! | Pratik Lezzetli Tarif (Videolu)
Buzluktan Çıkar, 20 Dakikada Mis Üzere Taze Fasulye! | Pratik Lezzetli Tanım Tanımı İçin Malzemeler
- 4 kg taze fasulye
- 1 baş sarımsak
- 2 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 5–6 adet domates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı salça
- Yeteri kadar tuz
- Yeteri kadar tatlı toz biber
- Yeteri kadar pul biber
Buzluktan Çıkar, 20 Dakikada Mis Üzere Taze Fasulye! | Pratik Lezzetli Tanım Tanımı Nasıl Yapılır?
- Taze fasulyeleri yıkayıp ayıklayıp doğrayın. Derin bir tencerede sıvı yağ ve doğranmış kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip güzelce kavurun (yakmadan, sık sık karıştırarak 2–3 dakika).
- Ardından taze fasulyeleri ekleyin, yaklaşık 10 dakika kavurun. Doğranmış domatesleri üzerine ek edin, kapağını kapatıp yarım saat pişirin.
- Kapağını açıp suyunu çekene kadar orta ara karıştırarak kavurmaya devam edin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın.
- Soğuyan fasulyeleri buzdolabı poşetlerine doldurup buzluğa kaldırın. 👉 pişirmek için buzlu fasulyeyi çıkardıktan sonra çözdürün, 1 su bardağı su ekleyip yaklaşık 20 dakikada pişirin. Şimdiden afiyet olsun! 🍲

Buzluktan Çıkar, 20 Dakikada Mis Üzere Taze Fasulye! | Pratik Lezzetli Tanım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









