Buzluktan Çıkar, 20 Dakikada Mis Gibi Taze Fasulye! | Pratik Lezzetli Tarif (Videolu)

Buzluktan Çıkar, 20 Dakikada Mis Üzere Taze Fasulye! | Pratik Lezzetli Tanım Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kg taze fasulye
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 5–6 adet domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar tatlı toz biber
  • Yeteri kadar pul biber

Buzluktan Çıkar, 20 Dakikada Mis Üzere Taze Fasulye! | Pratik Lezzetli Tanım Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Taze fasulyeleri yıkayıp ayıklayıp doğrayın. Derin bir tencerede sıvı yağ ve doğranmış kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Sarımsakları ekleyip 1 dakika kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip güzelce kavurun (yakmadan, sık sık karıştırarak 2–3 dakika).
  3. Ardından taze fasulyeleri ekleyin, yaklaşık 10 dakika kavurun. Doğranmış domatesleri üzerine ek edin, kapağını kapatıp yarım saat pişirin.
  4. Kapağını açıp suyunu çekene kadar orta ara karıştırarak kavurmaya devam edin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın.
  5. Soğuyan fasulyeleri buzdolabı poşetlerine doldurup buzluğa kaldırın. 👉 pişirmek için buzlu fasulyeyi çıkardıktan sonra çözdürün, 1 su bardağı su ekleyip yaklaşık 20 dakikada pişirin. Şimdiden afiyet olsun! 🍲

Buzluktan Çıkar, 20 Dakikada Mis Üzere Taze Fasulye! | Pratik Lezzetli Tanım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiğ Köfte
Sebzeli Tavuk
Bezirgani
Airfryer Tavuk Kanat
Yaş Günü Pastası
Sandiviç Poğaça (Videolu)
Hdabla | © 2025 |