Tavuk Fajita
Tavuk Fajita Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk incik
- 1 adet soğan
- 1 mor soğan ( isteğe bağlı)
- 2-3 diş sarımsak
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Kara biber
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Acı pul biber
- 1 yemek kaşığı soya sosu
Tavuk Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk etleri jülyen doğranır.
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile kızarana kadar pişirin.
- Soya sosu ek edip 1-2 dk karıştırıp altını kapatıp bir kaba alınır .
- Aynı tava da tereyağ ve ince ay halinde doğranmış soğanları ,sarımsakları kavurun ,biberleri jülyen formunda doğrayıp ek edin, orta sıra karıştırarak pişirin .
- 1 tatlı kaşığı domates salçası ek edilir .
- Baharatlar eklenip karıştırılır ,tavuklar ek edilir afiyet olsun.
Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








