Tavuk Fajita

Tavuk Fajita Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk incik
  • 1 adet soğan
  • 1 mor soğan ( isteğe bağlı)
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Kara biber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Acı pul biber
  • 1 yemek kaşığı soya sosu

Tavuk Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuk etleri jülyen doğranır.
  2. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile kızarana kadar pişirin.
  3. Soya sosu ek edip 1-2 dk karıştırıp altını kapatıp bir kaba alınır .
  4. Aynı tava da tereyağ ve ince ay halinde doğranmış soğanları ,sarımsakları kavurun ,biberleri jülyen formunda doğrayıp ek edin, orta sıra karıştırarak pişirin .
  5. 1 tatlı kaşığı domates salçası ek edilir .
  6. Baharatlar eklenip karıştırılır ,tavuklar ek edilir afiyet olsun.

Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antep Maraş Karışık Lahmacun Tarifi (Taş Fırında)
Glutensiz Kolay Lavaş
Tavuklu Kıtır Ekmekli Diyet Bowl
1 Kaşık Fıstıkla Fıstıklı Kurabiye
Tavada Tavuklu Lavaş Böreği
Soslu Göbek Marul Salatası
Hdabla | © 2025 |