Kuru Meyveli Kurabiye

Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabarma tozu
  • 1 su bardağı karışık kuru meyve (ben hazır kullandım)
  • Aldığı kadar un

Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru meyveler hariç öteki materyalleri sırasıyla derin bir kaba koyalım .
  2. Unu azar azar ek edip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
  3. Kuru meyveleri ekleyip tekrar yoğuralım.
  4. Dondurma kaşığıyla hal verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  5. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 20dk pişirelim (süre fırına nazaran değişebilir) afiyet olsun 👌.

Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mis Gibi Gün Sofralarının Sultanı Şeftalili Kek
Su Böreği
En Pratiğinden Krep Gözleme
Havuçlu Tarçınlı Kek
Açma Tarifi (Videolu)
Kahveli Karamelli Cheesecake
Hdabla | © 2025 |