Pancar Yaprak Sarma
Pancar Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 4 demet pancar yaprağı
İç harcı için;
- 1 büyük soğan
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- İsteğe bağlı baharat
Pancar Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk adım olarak pancar yapraklarını yıkayıp daha sonra soğuk suya bırakılır, bu süreç yaprakta mümkün acı tadı alır.
- İç harcını pişirelim, soğanı küp küp doğrayıp kavuralım.
- Kavrulan soğanın içine salçaları ekleyip 2 dk daha kavuralım.
- Ardından pirinç ve bulguru ekleyip kısık ateşte 1 su bardağı su ile birlikte ön pişirme yapalım.
- Son kademede ise sarmalarımızı sarıp yaklaşık 45 dk pişirelim.
- Pişen sarmalarımızı servis basamağında alt taban için süzme yoğurt ve tereyağında pul biber yakıp servis ettim afiyet olsun.
Pancar Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






