Bayatlamayan Çok Gevrek Tuzlu Kurabiye

Bayatlamayan Çok Gevrek Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı içine sarısı üstüne
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 3 buçuk su bardağı un

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Haşhaş v.s

Bayatlamayan Çok Gevrek Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri alalım uygunca karıştıralım.
  2. Önce üç bardak unu ekleyelim, hamurun yumuşaklığına bakarak ele yapışıyorsa yarım bardak daha unu ekleyelim, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru tezgahta çok ince olmayacak biçimde açalım0,5 cm bıçak ya da rulet yardımıyla küçük kareler keselim .
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur karelerini bıçak yardımıyla dikkatli alarak az aralıklı dizelim.
  5. Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim, dilediğimiz üzere susam, mavi haşhaş, iç çekirdek üzere gereçlerle süsleyelim .
  6. 190° ısınmış fırında kurabiyeler kızarana kadar denetimli pişirelim.
  7. Pişen kurabiyeleri fırından alalım soğuduktan sonra bu nefis gevrek kurabiyeleri çay kahve eşliğinde gururla sunalım🥰🥰 afiyet olsun🤗🤗.

Bayatlamayan Çok Gevrek Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilek Reçeli (Geceden Bekletmeden)
Muzlu Cevizli Pankek
Haşhaşlı Poğaça
Kahve Dünyası Fıstık Kremalı Hurma Topları
Kakaolu Çatlak Kurabiye (Videolu)
Yalancı Su Böreği
Hdabla | © 2025 |