Kabak Sarma

Kabak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet küçük uzunluk kabak
  • 2 yemek kaşığı lor peynir (ya da parmesan, kaşar vb istediğiniz bir peynir çeşidi kullanabilirsiniz)
  • 1 adet yumurta
  • Damak tadınıza nazaran tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

İçine; (burası büsbütün opsiyonel ekleme çıkarma yapabilirsiniz)

  • Labne peynir (sürmek için)
  • Marul
  • Avokado
  • Maydanoz
  • Havuç
  • Kırmızı soğan
  • Sivri biber vb.

Kabak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabağı rendeleyip peynir, yumurta, tuz ve toz biber ile karıştırın.
  2. İstersen bu basamakta kabağın suyunu sık fakat ben tercih etmiyorum. Sulu hali hoşuma gidiyor.
  3. Yağlı kağıda ince bir biçimde yayıp 180 derece fırında 20-25 dk üzeri kızarana kadar pişirin.
  4. Oda sıcaklığına geldiğinde içine labne peynir sür ve istediğin materyallerle doldur. Afiyet olsun ❤️.

Kabak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ali Nazik
Affogato
Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır)
Sucuklu Kremalı Kalem Makarna
Nefis Ezogelin Pilavı Yaz Aylarında Kurtarıcı
Paneli Patlıcan Kızartması
Hdabla | © 2025 |