Kabak Sarma
Kabak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet küçük uzunluk kabak
- 2 yemek kaşığı lor peynir (ya da parmesan, kaşar vb istediğiniz bir peynir çeşidi kullanabilirsiniz)
- 1 adet yumurta
- Damak tadınıza nazaran tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
İçine; (burası büsbütün opsiyonel ekleme çıkarma yapabilirsiniz)
- Labne peynir (sürmek için)
- Marul
- Avokado
- Maydanoz
- Havuç
- Kırmızı soğan
- Sivri biber vb.
Kabak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabağı rendeleyip peynir, yumurta, tuz ve toz biber ile karıştırın.
- İstersen bu basamakta kabağın suyunu sık fakat ben tercih etmiyorum. Sulu hali hoşuma gidiyor.
- Yağlı kağıda ince bir biçimde yayıp 180 derece fırında 20-25 dk üzeri kızarana kadar pişirin.
- Oda sıcaklığına geldiğinde içine labne peynir sür ve istediğin materyallerle doldur. Afiyet olsun ❤️.
Kabak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






