Yoğurtlu İrmik Tatlısı

Yoğurtlu İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Kek harcı için;

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı haşhaş

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Fıstık
  • Fındık

Yoğurtlu İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpalım .
  2. Daha sonra sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştıralım.
  3. İrmik ve haşhaşı ekleyip karıştıralım .
  4. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip uygunca karıştırıp yağladığımız dikdörtgen borcama alıp, 180 derecede pişirmeye bırakalım.
  5. Şerbet kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.
  6. Kekimiz olduktan sonra kek sıcakken şerbetimiz de ılık ken kekimize dökelim isteğe nazaran süsleyip buzdolabında dinlendirelim.

Afiyet olsun:).

Yoğurtlu İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tandırda Balık
Focaccia Çöreği
Üç Katlı Doğumgünü Pastası
Fırında Mücverin En Sağlıklı Ve En Lezzetli Hali! (Videolu)
Arpa Şehriye Pilavı
Çok Lezzetli Tavuk Güveci
Hdabla | © 2025 |