Yoğurtlu İrmik Tatlısı
Yoğurtlu İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 5 su bardağı toz şeker
- 6 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Kek harcı için;
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
- 1.5 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı haşhaş
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Fıstık
- Fındık
Yoğurtlu İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpalım .
- Daha sonra sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştıralım.
- İrmik ve haşhaşı ekleyip karıştıralım .
- Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip uygunca karıştırıp yağladığımız dikdörtgen borcama alıp, 180 derecede pişirmeye bırakalım.
- Şerbet kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.
- Kekimiz olduktan sonra kek sıcakken şerbetimiz de ılık ken kekimize dökelim isteğe nazaran süsleyip buzdolabında dinlendirelim.
Afiyet olsun:).
Yoğurtlu İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











