Susamlı Çıtır Rulo
Susamlı Çıtır Rulo Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
- Baklavalık yufka (ben yarısını kullandım)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram margarin yada eritilmiş tereyağ
Aradı için;
- 1 su bardağı susam
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Susamlı Çıtır Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için materyalleri tencereye alalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10 dakika pişirelim.
- Biraz ağır bi kıvamda olsun şerbet. Soğumaya bırakalım.
- 2 yufkayı üst üste tezgaha alalım.
- Yağları karıştırıp fırça yardımıyla sürelim.
- Katlayıp tekrar yağ sürüp ortasına susam ve tarçını karıştırıp yayalım.
- Görseldeki üzere kapatıp rulo biçimini verip 3 dilim halinde keselim.
- Borcama alıp kalan yağı üzerlerine gezdirelim.
- 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlıyı çabucak soğuk şerbetle buluşturalım.
- Şerbeti çekince servise hazır. Afiyet olsun.
Susamlı Çıtır Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















