Kapya Biberli Kahvaltılık/Yemeklik Sos

Kapya Biberli Kahvaltılık/Yemeklik Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg kapya biber
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı sofralık tuz
  • 1 baş sarımsak

Kapya Biberli Kahvaltılık/Yemeklik Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberlerimizi yıkayalım, çekirdeklerini çıkaralım ve istediğimiz ebatta doğrayıp tencereye alalım.
  2. Önce harlı ateşte 2,3 dakika karıştıralım bunu yapmamın sebebi biberlerin yer yer közlenmiş üzere olmasını sağlamak, sonra olağan ateşte orta ara karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  3. Suyunu büsbütün çektikten sonra öbür gereçleri, ufak ufak doğranmış sarımsaklarla birlikte tencereye ekleyelim ve hepsini 10-15 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.
  4. Sıcak sıcak kavanozlara dolduralım ve istediğimiz vakit yemeğe başlayalım. Afiyet olsun♥️.

Kapya Biberli Kahvaltılık/Yemeklik Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Usulü Adana
Gülüt
Yeşil Mercimek Yemeği
Domates Sosu (Kabuklarını Soymadan)
Tam Buğday Lavaş
Besleyici Öğle Yemeği +12 Ay
Hdabla | © 2025 |