Kremalı Sarımsaklı Patatesli Tavuk

Kremalı Sarımsaklı Patatesli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet küp halinde kızartılmış patates (orta boy)
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 adet soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 200 ml krema
  • İnce doğranmış maydanoz
  • Kaşar rendesi

Kremalı Sarımsaklı Patatesli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri küp küp doğrayın ve kızartın.
  2. Tavuğu suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
  3. Zeytinyağ ve tereyağı ekleyip soğan, sarımsak ve baharat ek edip suyunu çekip rengi dönene kadar kavurun.
  4. Daha sonra un ekleyip karıştırın ve suyunu ekleyin,kızarmış patatesi ekleyin, sonra kremayı ek edin. 5 – 6 dakika kadar bu formda pişirin.
  5. En son üzerine kaşar ve maydanoz ekleyip sıcak servis edin. Afiyet olsun 🤤.

Kremalı Sarımsaklı Patatesli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Donut
Soslu Sosyete Mantısı
İçli Köfte (Çatlamayan Tam Ayarında)
Ev Yapımı Puding
Anne Keki
Porsiyonluk Mini Alman Pastası
Hdabla | © 2025 |