Anne Keki (Pamuk Gibi)

Anne Keki (Pamuk Gibi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 paket kabartmatozu
  • 1 paket vanillin şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao

Anne Keki (Pamuk Gibi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri derin bir kapta, köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Üzerine süt, şekerli vanilin ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
  3. Un, kabartma tozu ve nişastayı eleyerek karışıma ek edin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  4. Hamurun üçte birini yağlanmış borcama dökün. Kalan hamura kakaoyu ekleyip karıştırın.
  5. Kakaolu hamuru, beyaz hamurun üzerine şeritler halinde dökün.
  6. Kürdan yardımıyla formlar yaparak mermer desenini oluşturun evvelden ısıtılmış 170°c fırında, denetimli halde (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.
  7. Ilındıktan sonra dilimleyip servis edin.

Anne Keki (Pamuk Gibi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kurabiye
Ceviz Kurabiye
Çatlak Kurabiye (Denemeyen Pişman)
En Kolay Tavuk Paça Çorbası
Pastane Şekerparesi
Damla Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |