Fırında Soslu Sebzeli Balık

Fırında Soslu Sebzeli Balık Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 modül somon ve 1 çupra
  • 6 adet baby patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tatlı toz biber
  • Kekik
  • Zeytinyağı

Fırında Soslu Sebzeli Balık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikleri dilediğiniz balıkları tepsiye dizerek ve soslayarak başlıyoruz. Zeytinyağ, toz kırmızı biber, tuz, karabiber, limon, sarımsak bir kasede karıştırın balıkların üzerine sürüp dolaba kaldırın. Hazırlanan sosu ikiye böleceğiz.
  2. Patates ve havuçları doğrayıp bir tencerede max 15 dk haşlayalım. Suyunu süzüp bir kaba alalım. İçine soğanları 4 e bölüp ekleyelim ve sosun içine kalan kekiği döküp karıştıralım. Fırın tepsisine yerleştirelim. 200 derece fırında 30 dk kadar pişirelim.
  3. Balıkları dolaptan alıp, sebzelerden sonra fırına koyalım. 30 dk kadarda o pişsin. Dilerseniz sebzelerle birlikte balıkları birebir tepside koyun ben farklı yaptım.

Fırında Soslu Sebzeli Balık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıbrıs Usulü Pastırmalı Tost
Pizza Poğaça
Çıtır Çıtır Paçanga Böreği
Beyran Çorbası (Gaziantep’in Meşhur Şifa Çorbası)
Kıymalı Hünkar Beğendi
Köfteli Mantar Dolması (Şahane)
Hdabla | © 2025 |