Tavuklu Milföy Çanağı
Tavuklu Milföy Çanağı Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gr. tavuk göğsü (ufak kuşbaşı halinde doğranmış)
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1/2çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
Beşamel sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2çay kaşığı karabiber
Üzerine;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 8 adet kare milföy yaprağı
Milföy çanak kenarları için;
- 1 adet yumurta sarısı
Tavuklu Milföy Çanağı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklu harç için tavaya üç yemek kaşığı zeytinyağı ve tavuğu alalım suyunu salıp çekene kadar orta ara karıştırarak soteleyelim yemeklik doğranmış soğanı ek edelim 1-2 dk. kavuralım.
- Ardından ufak ufak doğradığımız yeşil ve kırmızı biber i ekleyelim daima bir arada karıştırarak kavurmaya devam edelim biberler dirildiğini kaybettiğinde salçayı ekleyelim bir iki kere karıştıralım yarım çay bardağı suyu, tuzu ve baharatları ek edelim karıştıralım, ocaktan alalım.
- Beşamel sos için farklı bir tencerede tereyağını eritelim unu ek edelim 1 dk. Kavuralım üzerine sütü ek edelim daima karıştırarak pişirelim kıvam alıp kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ekleyelim bir kenarda ılımaya bırakalım. 15-20 dk.
- Önceden difrizden çıkardığımız milföy karelerinin köşelerinden iki cm. Kadar içe hakikat kesik atalım.
- Köşelerini birbirinin üzerine gerçek getirerek yapıştıralım çanakları oluşturalım. Milföy çanaklarına kenarlarına ve üst kenarlara gelecek formda yumurta sarısı sürelim. Fırın tepsisine çanakları sıralayalım.
- Tavuklu harcı milföy çanaklarına ikişer kaşık dökerek paylaştıralım 190° ısınmış fırında 30 dk. pişirelim fırından alalım.
- Üzerlerine birer yemek kaşığı beşamel sostan dökelim en son birer yemek kaşığı kaşar rendesi koyalım 5 dk. daha fırınlayalım tavuklu milföy çanaklarımız hazır 🥙🍗 ister yemek, ister börek🙂 afiyet olsun.
Tavuklu Milföy Çanağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















