Tavuklu Milföy Çanağı

Tavuklu Milföy Çanağı Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gr. tavuk göğsü (ufak kuşbaşı halinde doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1/2çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su

Beşamel sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2çay kaşığı karabiber

Üzerine;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 8 adet kare milföy yaprağı

Milföy çanak kenarları için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Tavuklu Milföy Çanağı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklu harç için tavaya üç yemek kaşığı zeytinyağı ve tavuğu alalım suyunu salıp çekene kadar orta ara karıştırarak soteleyelim yemeklik doğranmış soğanı ek edelim 1-2 dk. kavuralım.
  2. Ardından ufak ufak doğradığımız yeşil ve kırmızı biber i ekleyelim daima bir arada karıştırarak kavurmaya devam edelim biberler dirildiğini kaybettiğinde salçayı ekleyelim bir iki kere karıştıralım yarım çay bardağı suyu, tuzu ve baharatları ek edelim karıştıralım, ocaktan alalım.
  3. Beşamel sos için farklı bir tencerede tereyağını eritelim unu ek edelim 1 dk. Kavuralım üzerine sütü ek edelim daima karıştırarak pişirelim kıvam alıp kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ekleyelim bir kenarda ılımaya bırakalım. 15-20 dk.
  4. Önceden difrizden çıkardığımız milföy karelerinin köşelerinden iki cm. Kadar içe hakikat kesik atalım.
  5. Köşelerini birbirinin üzerine gerçek getirerek yapıştıralım çanakları oluşturalım. Milföy çanaklarına kenarlarına ve üst kenarlara gelecek formda yumurta sarısı sürelim. Fırın tepsisine çanakları sıralayalım.
  6. Tavuklu harcı milföy çanaklarına ikişer kaşık dökerek paylaştıralım 190° ısınmış fırında 30 dk. pişirelim fırından alalım.
  7. Üzerlerine birer yemek kaşığı beşamel sostan dökelim en son birer yemek kaşığı kaşar rendesi koyalım 5 dk. daha fırınlayalım tavuklu milföy çanaklarımız hazır 🥙🍗 ister yemek, ister börek🙂 afiyet olsun.

Tavuklu Milföy Çanağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Midye Tavuk
Sebzeli Kuzu Haşlama
Limonlu Çörek
Üç Malzemeli Tatlı
Ganajlı Tatlı
Vucuttaki Toksin Ve Zehirkeri Atan Pancar Kürü
Hdabla | © 2025 |