Kızılcık Marmelati

Kızılcık Marmelati Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kızılcık
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon tuzu
  • 2 diş karanfil

Kızılcık Marmelati Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kızılcıkları yıkayıp çekirdeklerini çıkartalım. Çekirdekten temizlediğimiz kızılcıkları rondo ile çekelim. Daha sonra süzgeçten geçirerek kabuklarını arındıralım.
  2. Tencereye kızılcık püresini koyup içine seker, limon tuzu ve karanfil koyarak altı kısık biçimde kaynatalım. Güzelce kaynayıp kıvam alınca içinden karanfili alalım.
  3. Kısa müddette tüketmeyi düşünüyorsanız soğumasını bekleyip kavanozlayabilirsiniz. Uzun müddet kalsın diyorsanız sıcak halde kavanozlayıp, kavanozları karşıt çevirerek vakumlanmasını sağlayın hatta birkaç gün güneşte bekletmek daha âlâ kıvam verecektir.

Kızılcık Marmelati Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynir Dolgulu Kek
Ebelik Otu Üçgen Sarması
Sebzeli Tuzlu Kek
Diyet Kinoalı Izgara Tavuk Salata
Krep Pizza
Sarımsaklı Ekmek (Kahvaltı Sofranıza Çok Yakışacak)
Hdabla | © 2025 |