Bademli Kurabiye

Bademli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • ½ su bardağı pudra şekeri (yaklaşık 60 g)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un (yaklaşık 240 gram – azar azar ekle)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri çekilmiş çiğ badem

İsteğe bağlı üzeri için;

  • Pudra şekeri yahut file badem

Bademli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırma kasesine alalım. Yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  2. Pudra şekeri, un ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. İri çekilmiş bademleri katıp tekrar karıştıralım.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayın, ben dondurma kaşığıyla hal verdim sizler de o formda yapabilirsiniz.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Evvelce ısıtılmış 175°c fırında 15-20 dakika altı hafif pembeleşene kadar pişirin.
  6. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Bademli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Çiğ Köfte
30 Kişilik Yaş Pasta
Kek
Patates Kavurma
Elmalı Kurabiye
Şipşak Muzlu Milföy Tatlısı (Airfryer ile)
Hdabla | © 2025 |