Petibör Bisküviden Tiramisu (Videolu)

Petibör Bisküviden Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5-6 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket labne (200 gram)
  • Petibör bisküvi

Islatmak için;

  • 1 yemek kaşığı granül kahve yahut nescafe
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak süt

Üzeri için;

  • Kakao

Petibör Bisküviden Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bismillahirrahmanirrahim. 🌸 Krema için; vanilya ve labne hariç tüm gereçleri tencereye katıp karıştırıyoruz.
  2. Piştikten sonra içine 2 paket vanilya katıp karıştırıyoruz.
  3. Krema üzerine değecek halde strecle kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  4. Kremanız soğuyunca içine labneyi ekleyip mikser ile çırp. Kıvamı çok katı olursa süt ekleyebilirsiniz.
  5. 1 yemek kaşığı kahve, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 su bardağından az sıcak süt karıştırıp soğutuyoruz sıcak olursa şayet bisküvi içinde erir. Sos soğuk olacak.
  6. Borcama bisküvileri ıslatıp diziyoruz çok ıslatmayın. Üzerine kremayı dökün ikinci ve üçüncü katı da tıpkı halde yapın.
  7. Üzerini streçleyelim. Buzdolabında dilerseniz en az 3-4 saat dinlendirin yahut 1 gün evvelden buzdolabında dinlendirin.
  8. Servis etmeden evvel üzerine kakao serpin afiyet olsun 🤗.

Not:Ben 7 tepeleme yemek kaşığı un ekledim kıvamı katı olduğu için ekstra süt ile açtım.

Petibör Bisküviden Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzeri Kızarmış Tam Ölçü Fırın Sütlaç Tarifi
Pizza Poğaça
Fırında Sebze Yemeği
Çikolata Soslu Pamuk Kek
Ekşili Acılı Yeşil Mercimek Yemeği
Köy Yufkası Kızartması (Dürüm) Az Malzemeyle Nostaljik Lezzet
Hdabla | © 2025 |