İncecik Kol Böreği, (Merdane İle Tek Seferinde )

İncecik Kol Böreği, (Merdane İle Tek Seferinde ) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 7 su bardağı un (orta yumuşaklıkta bir hamur olacak)
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 yemek kaşığı dolusu sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz bardağı
  • 2 su bardağı su

İç harcı için;

  • 1 demet doğranmış pırasa yaprağı
  • 1 doğranmış pancar yaprağı
  • 1 demet doğranmış pancar yaprağı
  • 2 tane kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kasesi böreklik peynir
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Yufkaların içine sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Yufkaları açmak için;

  • 2 su bardağı nişasta

İncecik Kol Böreği, (Merdane İle Tek Seferinde ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yoğurma kabımıza unu koyup ortasını açalım gereçlerini koyup, denetimli olarak suyunu koyarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapalım su az gelirse biraz daha ekleyebiliriz hamuru yapıp dinlenmeye bırakalım. Öbür gereçlerimizi hazırlayalım.
  2. İç harcı için; doğranmış pırasa pancar yaprağı küp küp doğranmış kuru soğan maydanozu karıştıralım. Bunların üzerine tuz sıvı yağını baharatlarını ekleyelim biraz böreklik peynirimizden de içine koyup karıştıralım.
  3. Diğer tarafta tereyağını eritelim sıvı yağ ekleyip, onu da kenara alalım.
  4. Hamurumuzu evvel dörde sonra 8’e onlarıda da tekrar ortadan bölerek 15 tane mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım tekrar 15 dakika dinlendirdikten sonra her bezemize nişasta dökerek bir karış büyüklüğünde yuvarlak bezeler açalım.
  5. 15 bezemizi açtıktan sonra üzerlerine örtelim bu halde tekrar bir yarım saat kadar dinlendirelim. Sonra birinci bezemizi alıp üzerine nişasta döküp, ikinci bezeyi onun üzerine de koyup elimizle bezeleri tıpkı ölçüye çekerek getirelim.
  6. Her bezemizin ortasını bol nişastalayarak üst üste dizmeye devam edelim bezeleri üst üste dizerken elimizle de hafif çekerek birebir ölçülere getirerek dizelim bütün bezeleri de bu formda üst üste bastırarak koyalım korkmayalım yapışmayacak hoş açılacak püf noktası her tarafını birebir ölçüde nişastalamak.
  7. Bütün bezeleri bu halde yapalım en son merdane ile bezelerin her tarafını tıpkı formda bastırarak açalım o etapta en üstüne azıcık nişasta koymamız yetecektir ortada zıt düz edelim.
  8. Her tarafına birebir ölçüde bastırarak açmaya devam edelim istediğimiz inceliğe gelene kadar bu formda açalım yufkaların inceliklerine bakalım.
  9. İstediğimiz inceliğe geldikten sonra en üst yufkanın üzerini yeterlice yağlayalım ön tarafını hafif içe katlayarak onun üzerine uzunluktan boya iç harcını koyalım peynirini ekleyelim rulo yapıp, tepsimize ister ay formunda isterse kol böreği halinde yuvarlak bir halde koyalım.
  10. 2. yufkayı da motamot yufkaların üzerinden kaldırmadan yağlayalım. Yeşilliğini peynirini koyup tepsimize dizelim. Bütün yufkaları bu biçimde yapmaya devam edelim.
  11. Ben bu formda bir tepsiye peynirli yeşillikli yaptım bir tepsiyi de tahinli cevizli yaptım. Arzu’ya bağlı siz nasıl isterseniz o denli devam edin.
  12. Bütün yufkalarımızı bu halde yaptıktan sonra böreklerin üzerini de tereyağı ile yağlayalım 200 derecelik fırında altı üstü uygunca kızarana kadar pişirelim ve servis yapalım afiyet sıhhat olsun sormak istediğiniz bir şey olursa yorumlara yazın🌸🤌.

İncecik Kol Böreği, (Merdane İle Tek Seferinde ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Kurabiye Tarifi
Ayva Reçeli
Zeytinyağlı Enginar
Tartolet Tarifi
Semizotu Salatası ️
Pankek
Hdabla | © 2025 |