Hamsi Buğulama
Hamsi Buğulama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg hamsi
- İrice bir soğan
- 1 adet limon
- Birkaç diş sarımsak
- Zeytin yağı tuz kekik
Hamsi Buğulama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamsileri güzelce ayıklıyoruz yıkıyoruz süzdürüyoruz.
- Tencerenin tabanına zeytinyağı döküp üzerine soğanımızı tekerlek halinde kesip diziyoruz. Üstüne hamsilerimizi ek ediyoruz. Hamsiler üstüne kalan soğanlarımızı da dizip limonu da birebir biçimde kesip diziyoruz.
- Sarımsağımızı da unutmuyoruz doğrayıp atıyoruz. Hamsiler üstüne çıkacak kadar su ek ediyoruz tuzunu ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz kapağını kapatıyoruz.
- 30 dakika içinde hamsi buğulamaz hazır oluyor, ocağı kapattıktan sonra kekik serpiştiriyoruz ve servis ediyoruz.
Hamsi Buğulama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















