Creme Caramel
Creme Caramel Tanımı İçin Malzemeler
- 500 ml süt
- 3 adet yumurta
- 1 adet vanilya
- Yarım su bardağı şeker ( 100 gram )
- Karamel için;
- Yarım su bardağı şeker (100gr)
- 2,5 yemek kaşığı su
Creme Caramel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tatlımızın imaline geçmeden evvel şunu belirtmek isterim benim kaselerim çok küçük o yüzden 12 adet oldu siz kullanacağınız kaselere sütü ölçerek ayarlayabilirsiniz artık tatlımızın hazırlanışına geçebiliriz.
- İlk olarak karamelini hazırlayınız şekeri ve suyu uygun bir tavaya koyup, rengi dönene kadar pişiriniz, çok fazla karartmayın sonra acı olur. Altın rengi alınca ocağın altını kapatınız.
- Karamellerinizin kaselerinizin tabanına yapışmaması için kaselerin içini ıslatınız. Sonra karamelleri kaselerin tabanına eşit biçimde bölünüz. Bu esnada biraz süratli davranın karamel çabucak dönüyor.
- Sonra süte şekeri ekleyip, güzelce karıştırınız. Sütü elinizi yakmayacak derecede ılıtınız çok fazla ısıtmayınız. Zira yumurtalar pişer.
- Yumurtaları mikser kullanmadan tel çırpacakla çok az çırpınız çırpmaya devam ederken yavaş yavaş süte ekleyiniz. Sonra vanilyayıda ekleyiniz karışımı süzgecden geçiriniz. Karamellerin üzerine döküp kaseleri büsbütün doldurunuz.
- Kaseleri tepsiye dizip, tepsinin içine 2 parmak yüksekliğinde şu köyünüz evvelden ısıtılmış 160 -165 derecede 50 dakika üstleri kızarıncaya kadar pişiriniz. Dikkat edin tepsideki şu kaynamasın. Sonra fırından çıkarınız.
- Soğuyunca buzdolabına koyup 1 gece bekletilniz. Kaselerin üzerine tabak koyup zıt çeviriniz. Dilediğiniz üzere süsleyip servis yapınız.
Not:daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram hesabımı takip edebilirsiniz hesabım ayseparlayıcı_2020.
Creme Caramel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















