Creme Caramel

Creme Caramel Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 ml süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet vanilya
  • Yarım su bardağı şeker ( 100 gram )
  • Karamel için;
  • Yarım su bardağı şeker (100gr)
  • 2,5 yemek kaşığı su

Creme Caramel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tatlımızın imaline geçmeden evvel şunu belirtmek isterim benim kaselerim çok küçük o yüzden 12 adet oldu siz kullanacağınız kaselere sütü ölçerek ayarlayabilirsiniz artık tatlımızın hazırlanışına geçebiliriz.
  2. İlk olarak karamelini hazırlayınız şekeri ve suyu uygun bir tavaya koyup, rengi dönene kadar pişiriniz, çok fazla karartmayın sonra acı olur. Altın rengi alınca ocağın altını kapatınız.
  3. Karamellerinizin kaselerinizin tabanına yapışmaması için kaselerin içini ıslatınız. Sonra karamelleri kaselerin tabanına eşit biçimde bölünüz. Bu esnada biraz süratli davranın karamel çabucak dönüyor.
  4. Sonra süte şekeri ekleyip, güzelce karıştırınız. Sütü elinizi yakmayacak derecede ılıtınız çok fazla ısıtmayınız. Zira yumurtalar pişer.
  5. Yumurtaları mikser kullanmadan tel çırpacakla çok az çırpınız çırpmaya devam ederken yavaş yavaş süte ekleyiniz. Sonra vanilyayıda ekleyiniz karışımı süzgecden geçiriniz. Karamellerin üzerine döküp kaseleri büsbütün doldurunuz.
  6. Kaseleri tepsiye dizip, tepsinin içine 2 parmak yüksekliğinde şu köyünüz evvelden ısıtılmış 160 -165 derecede 50 dakika üstleri kızarıncaya kadar pişiriniz. Dikkat edin tepsideki şu kaynamasın. Sonra fırından çıkarınız.
  7. Soğuyunca buzdolabına koyup 1 gece bekletilniz. Kaselerin üzerine tabak koyup zıt çeviriniz. Dilediğiniz üzere süsleyip servis yapınız.

Not:daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram hesabımı takip edebilirsiniz hesabım ayseparlayıcı_2020.

Creme Caramel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Fındıklı Acıbadem Keki
Elma Tatlısı
Bal Kabağı Çorbası
Bol Soslu Enfes Hazır Mantı
Patatesli Tavuk Butları
Cevizli Fındıklı Çikolatalı Muffin Kekler
Hdabla | © 2025 |