Elbasan Tava
Elbasan Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 kilo yoğurt
- 4-5 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Kişi başına kuzu gerdan
Elbasan Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuzu etlerini evvelden düdüklüde haşlayalım.
- Derin bir kapta yumurta, yoğurt, un ve baharatları güzelce çırpalım.
- Bir tepsiye salça ve sıvı yağ koyup bir taşım ocakta kavuralım.
- Hazırladığımız karışımı salçalı tepsiye dökelim.
- Haşlanan etlerinde üzerine sıralayıp, evvelden açtığımız fırında yaklaşık 180-200 derecede üzeri güzelce kızarıp yoğurtlu karışım hafif kendini çekene kadar kızartalım.
- Fırından çıkan elbasan tavayı bir iki dk demlenledirip, servise hazırlayalım. Afiyet bal şeker olsun ❤️
Elbasan Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









