Karışık Kışlık Turşu

Karışık Kışlık Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo ham domates
  • 7 kilo turşuluk salata
  • 2 kilo koy biberi nohut
  • 5 litre sirke kaya tuzu
  • Arıtma suyu

Temiz 3 tane bidon

Karışık Kışlık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bütün sebzeler tertemiz su ile yıkanır.
  2. Sonra salatalıklara delik atılır biberlere delik atılır, domatesler dörde bölünür.
  3. Sonra bidonun tabanına nohut sonra salata konulur, ortalara sarımsak konulur ben.
  4. Yarıya kadar su yarısıda sirke konur, sonra bunu pak büyük leğene döküp, içine 1 buçuk su bardağı tuz 1 yemek kaşığı limon tuzu konup uygunca eriyene kadar karıştırıyoruz.
  5. Sonra bidona koyuyoruz kapağını kapatıp, serin yerde 1 hafta gözleyelim taşar yada tabanına çöker ekleme yazabilirsiniz inerse.

Not:Ben bütün turşuyu bidona koyup sonra yarıya kadar su yarısı sirke olacak sonra bir kaba koyuyorum her birinin ki farklı olacak sonra tuzu limon tuzu atıp güzelce karıştırın ki tuz erişin tuzunu anlayabilmek için de içine bir tane pak yumurta atıp yumurta havaya kalkarsa tuzu âlâ demektir.

Karışık Kışlık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaymaklı Tahinli Damla Çikolatalı Kurabiye (Limon Aromalı)
Piyano Kek
Kfc Tadında Tavuk Nugget
Orman Meyveli Beyaz Çikolatalı Pasta
Semizotu Yemeği (Videolu)
Taco Profiterol
Hdabla | © 2025 |