Balık Biber Turşusu

Balık Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo balık biber
  • 10 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı iri tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1.5 su bardağı sirke
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • 1 kase nohut

Üzerini yapmak için plastik şişe

Balık Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Balık biber yıkanıp baş ve uç kısmı ayıklanır geniş bir tava ocağa alınıp, kızdırılır ve biberleri tavaya sığacak kadar dizilip közlenir bu süreç biberleri bitene kadar devam eder.
  2. Geniş bir tencereye yarım şu bardağı ayçiçek yağı konur ve ayıklanmış sarımsaklar atılır 5 dk kavrulur üzerine közlenen biberleri konur ve güzelce karıştırılır üzerine sirke su tuzu şekeri ve limon suyu eklenir, karıştırılır 5 ,dk pişer karıştırılır devamlı.
  3. Ufak kavanozlara tabanına 3-4 adet nohut kavrulan sarımsaktan ve biberleri kaşık kaşık dolana kadar konulur suyundan eklenip, üzerine su şişesi kesilip kapak yapılır ve kapağı kapatılır (2kilo biberden 6 küçük kavanoz ) çıkıyor şimdiden afiyet olsun.

Balık Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Biber
Avokado Soslu Tavuk Salatası
Portakallı Kurabiye
Balkabağı Tatlısı
Karnıyarık (Tavuk Göğüslü)
Lokmalık Bayatlamayan Kavanozda Sünger Pankek (Yumuşacık 4 Güne Kadar Tazecik Bayatlamaz)
Hdabla | © 2025 |