40 Gün Turşusu
40 Gün Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo cin biber
- 1 çay bardağı üzüm sirke her kavanoza
- 3 diş sarımsak her kavanoza
- Yarım yemek kaşığı turşu tuzu her kavanoza
- 1 er çay kaşığı limon tuzu her kavanoza
- Oda sıcaklığı su aldığı kadar her kavanoza
40 Gün Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri yıkayalım sapları ayıralım.
- Kavanoza yarım olana kadar dolduralım 3’er diş sarımsak koyup, tam dolduralım.
- Üzerine sirkesini koyalım turşu tuzu ve limon tuzunu koyup suyunu ekleyip, kapakları 2 geri 1 ileri yaparak sıkıca kapatalım.
- Ben üzerine tarih yazıyorum tam 40 gün sonra tam hoş çekmiş oluyor kavanozları aksi çevirip, bir hafta sonra düz çevirebiliriz. Afiyet olsun.
40 Gün Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













