40 Gün Turşusu

40 Gün Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo cin biber
  • 1 çay bardağı üzüm sirke her kavanoza
  • 3 diş sarımsak her kavanoza
  • Yarım yemek kaşığı turşu tuzu her kavanoza
  • 1 er çay kaşığı limon tuzu her kavanoza
  • Oda sıcaklığı su aldığı kadar her kavanoza

40 Gün Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri yıkayalım sapları ayıralım.
  2. Kavanoza yarım olana kadar dolduralım 3’er diş sarımsak koyup, tam dolduralım.
  3. Üzerine sirkesini koyalım turşu tuzu ve limon tuzunu koyup suyunu ekleyip, kapakları 2 geri 1 ileri yaparak sıkıca kapatalım.
  4. Ben üzerine tarih yazıyorum tam 40 gün sonra tam hoş çekmiş oluyor kavanozları aksi çevirip, bir hafta sonra düz çevirebiliriz. Afiyet olsun.

40 Gün Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağlı Gevrek
Şakşuka
Sade Kek
Tortellini Yemeği
Glutensiz Fit Pratik Doyurucu Kahvaltı
Kadayıflı Muhallebi
Hdabla | © 2025 |