Mantarlı Kremalı Tavuk Fileto

Mantarlı Kremalı Tavuk Fileto Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü (1 paket fileto)
  • Yarım kilo mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Mantarlı Kremalı Tavuk Fileto Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Göğüs etini uzunlamasına gerçek ortadan ikiye bölüyoruz. Tencereye alıyoruz ve yüksek ateşte önlü gerili kızarana kadar pişiriyoruz.
  2. Pişen tavukları tavadan alıyoruz ve biraz yağ ekleyip küçükçe doğranmış soğanları ek ediyoruz. Soğanlar rengini hafif değiştirene kadar pişiriyoruz.
  3. Ay ay doğranmış mantarları da ekliyoruz. Baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz. Mantarlar suyunu çekip yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  4. Krema, nişasta ve suyu bir kapta karıştırıyoruz. Akabinde mantarların üzerine döküyoruz. Kıvam alana kadar pişiriyoruz. Kıvam aldıktan sonra birinci etapta pişirdiğimiz tavukları harcın üzerine sıralıyoruz. Bir taşım da bir arada pişiriyoruz.
  5. Servis tabağına tavukları alıyoruz ve üzerine de kremalı harçtan ekliyoruz. Yemeğimiz hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Mantarlı Kremalı Tavuk Fileto Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Tiramisu
Bolonez Soslu Makarna
İncir Reçeli
Hindistan Cevizli Kurabiye
Çatal Kurabiye
Tavuklu Yaprak Sarma
Hdabla | © 2025 |