Lokum Tadında Armavut Ciğeri
Lokum Tadında Armavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo ciğer (zarı alınmış, temizlenmiş olmalı)
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Lokum Tadında Armavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ciğeri keskin bir bıçakla küpler halinde doğruyoruz. Delikli bir kabın içerisine alıyoruz. 1 saat kadar şayet kanı aksın diye bekletiyoruz. Ocağın altını yüksek ateşe açıyoruz.
- Derin bir tencereye yağı ekliyoruz ve ocağa alıyoruz. Yağ kızana kadarda ciğeri hazır etmek için üzerine evvel unu sonra da karbonatı döküp el değdirmeden derince bir kabın içinde sağ sol karıştırıyoruz.
- İyice karışan ciğeri tekrar delikli kabın(kupkuru olacak şekilde)içine alıyoruz ve fazlalık olan unu eliyoruz. Tıpkı lokuma benzeri bir manzara olacak.
- İyice kızmış olan yağın içerisine hiç bekletmeden ❗️(ciğer unlu bir halde ne kadar çok beklerse unu o kadar emer ve tekrar unlamak zorunda kalırsınız. O yüzden unlama sürecini yağı ocağa aldıktan sonra yapmalısınız) ciğeri atıyoruz.
- 1 dk bekledikten sonra artık kaşık yardımıyla ciğerleri içinde karıştırabilirsiniz, birleşmiş olanlar varsa ayırabilirsiniz.
- Pişen ciğerleri servis tabağına alıyoruz ve ciğeri kızarttığımızdan yağdan üzerine 3-4 kaşık kadar döküyoruz.
- Sonra üzerine kırmızı toz biber serpiyoruz ve karıştırıyoruz. Lokum üzere arnavut ciğerimiz hazır ve bu tada asla doyamayacağınıza garanti verebilirim🌸 deneyen herkese şimdiden.
Lokum Tadında Armavut Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















