Sushi- Ev Yapımı

Sushi- Mesken İmali Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet nori (yosun)
  • 1 su bardağı sushi pirinçi ya da baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi ya da elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet avokado (alternatif olarak salatalık)
  • 2 adet havuç
  • 1 paket somon füme ya da 1 konserve ton balığı
  • 1 yemek kaşığı mayonez/ hardal/ sarımsaklı mayonez (acı sos damak tadınıza nazaran eklenebilir)

Sushi- Mesken Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci soğuk suda nişastası gidene kadar 3–4 defa yıkayın. Ölçüye nazaran (1 bardak pirince 1 bardak su) haşlayın. Ilınınca pirinç sirkesi + şeker + tuz karışımını ekleyin ve yavaşça karıştırın.
  2. Bambu matın (yoksa streç film) üzerine parlak yüzeyi alta gelecek halde nori serin. Ellerinizi hafif ıslatın, pirinçi nori üzerine ince bir katman halinde yayın. Üst kenarda 1-2 cm boşluk bırakın. 3Orta kısma materyalleri (somon + avokado gibi) yerleştirin.
  3. Matı kaldırıp sıkıca yuvarlayın, kenarı hafif ıslatarak kapatın. Keskin ve ıslak bıçakla 6-8 kesim kesin.
  4. Üzerine susam, tobiko (balık yumurtası) yahut ince soğan dilimleri ekleyebilirsiniz. Yanına soya sosu, wasabi ve zencefil turşusu koyun.
  5. Pirinç çok sıcaksa nori yumuşar; ılıkken kullanın. Bıçağı her kesitten sonra ıslatmak düzgün dilim için değerli. İçe koyacağınız materyalleri evvelden buzdolabında soğutmak rulonun formunu korur. Bu temel sistemle klasik maki, içi pirinç dışı nori olan sushi’yi rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Sushi- Konut Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rulo Pasta
Fırında Izgara Tadında Tavuk
Mercimek Çorbası
Tartolet
Kremalı Brüksel Lahanası
Revani
Hdabla | © 2025 |