Kıtır Ekmekli Domates Çorbası
Kıtır Ekmekli Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet domates rendesi
- 2 yemek kaşığı un
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı et suyu
- 2 su bardağı su
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Üzeri için;
- 2-3 dilim ekmek
Kıtır Ekmekli Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ ve zeytinyağını tencereye alalım. Unu ek edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Domates rendesi ve salçayı ek edelim. Domatesler pişene kadar orta ara karıştıralım.
- Et suyunu ve sütü ek edelim. Kaynadıkça yoğunluğuna nazaran kaynamış su eği yapalım. Blender ile pürüzsüz hale getirelim. Tuz eği yapalım. Kaynadıktan sonra 5-10 dk daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
- Ekmeklerimizi küp küp doğrayalım. Bir tavada bir yemek kaşığı zeytinyağ ile kıtır kıtır olana kadar orta ara karıştıralım. İstediğimiz kıvama geldiğinde ocağın altını kapatalım.
- Kaşar peynirini rendeleyelim.
- Çorbamızı servis tabağına alalım. Kaşar peyniri ve kızarmış ekmek ile servis edelim. Afiyet olsun 🌸.
Kıtır Ekmekli Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














