Tavuklu Çökertme Kebabı
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 3 modül tavuk göğsü
- 5-6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı mayonez
- Pulbiber
- Tuz
- Karabiber
- Köri
- Fesleğen
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü jülyen biçimde doğrayalım baharatlayıp, 2 saat buzdolabında bekletelim.
- Patatesleri soyup kibrit çöpü kadar doğrayalım nişastası gidene kadar yıkayalım tuzla karıştırın,suyunu süzünce kızartalım.
- Bir kasede yoğurt ve mayonezi karıştıralım.
- Bir tavada tavukları pişirelim.
- Kızartılan patatesleri tabağa alalım üzerine yoğurt dökelim en sonda tavada pişirilen tavuğu ekleyelim. Deneyen herkese afiyet olsun 😊
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









