Az Yağlı Bamya Kızartması
Az Yağlı Bamya Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg bamya
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
Sosu için;
- 2 adet domates rendesi
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Az Yağlı Bamya Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bamyaları temizleyip, yıkayalım ve süzülmesi için süzgüye alalım.
- Tavaya zeytinyağını koyup, biraz kızdıktan sonra bamyaları alalım. Orta ateşte orta ara karıştıralım. Daima karıştırırsak parçalanır. Yumuşayıp istediğiniz kızarıklığa gelince ocağın altını kapatalım.
- Bamyaları servis tabağına alalım. Domatesleri tavaya alalım 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyup pişirmeye başlayalım. 2 adet sarımsağı iri iri doğrayıp ekleyelim. Tuz ekleyelim. Domatesler pişene kadar orta ara karıştıralım. Ocağın altını kapatalım.
- Sosumuzu yemeğimizi servis etmeden çabucak evvel bamyaya dökelim. (bamyanın yumuşamaması için). Afiyet olsun 🌸
Az Yağlı Bamya Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











