Kornişon Salatalık Turşusu

Kornişon Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg kornişon salatalık
  • 3 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Kaynamış su
  • İsteğe bağlı acı biber

Kornişon Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kornişon salatalıkları yıkayalım.
  2. Kavanozun tabanına üçer dörder böldüğünüz sarımsakları koyalım.
  3. Daha sonra salatalıkları dizelim.
  4. Tekrar sarımsak koyalım bir sıra daha salatalık dizelim.
  5. Üzerine kaya tuzu, şeker, limon tuzu, sirke koyalım.
  6. Kaynamış suyuda boşaltalım.
  7. Kapağı iki ileri bir geri olacak formda kapatalım.

Kornişon Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Marmelatlı Kurabiye
Soslu Göbek Marul Salatası
Guacamole (Avokado Ezmesi)
Raventli Tart
Pudingli Kek
Portakallı Fındıklı Çikolatalı Topkek
Hdabla | © 2025 |