Brownie Kurabiye

Brownie Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 125 gram margarin
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı şeker

Brownie Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlamaya başlayalım.
  2. Bir tencerede şekeri ve suyu karıştırıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Kurabiye sıcak, şerbet soğuk olacak.
  4. Daha sonra hamurunu hazırlamaya başlayalım.
  5. Yumurtayı bir kaba alıp tek başına evvel bir çırpalım.
  6. Sonrasında sıvı yağı ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edelim.
  7. Sonra oda sıcaklığındaki margarini ekleyelim ve margarin büsbütün içinde eriyene kadar elimizle yoğuralım.
  8. Sonrasında kalan tüm materyalleri ekleyip yoğuralım.
  9. Ele yapışmayacak lakin yumuşacık bir hamur elde edeceğiz.
  10. Fırın tepsinizi yağlayın.
  11. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.
  12. Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında yaklaşık 20-25 dk pişirin.
  13. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan kullanabilirsiniz ancak dikkatli olun kurabiyeleriniz dağılmasın.
  14. Kurabiyeleriniz olduktan ve birinci sıcağı çıktıktan sonra kurabiyeleri tek tek şerbetli suya atıyoruz ve yalnızca 2-3 saniye tutup alıyoruz. Çok tutmayın dağılır:)
  15. Tabakladıktan sonra üzerini ister benim üzere hindistan ceviziyle yada antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz 🙋🏼‍♀️.

Brownie Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamsi Tava
Portakallı Çikolatalı Kek
Şehriye Salatası
Hamur Yoğurmadan Evde Pratik Lahmacun (Videolu)
Portakallı Anne Kurabiyesi (Videolu)
Nişastasız Susuz Sütlaç
Hdabla | © 2024 |