Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğüs
  • Sos için 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı soda
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kajun baharatı
  • 1 çay kaşığı kimyon, kırmızı toz biber, karabiber
  • 1 kase panko yoksa galeta unu da olur

Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları ince uzun doğrayalım.
  2. Sos için; yumurta, soda, süt, un ve baharatları karıştırıp tavukları ekleyelim.
  3. En az 2-3 saat dolapta dinlenmeye bırakalım. Sos kıvamı katı olacak sulu yapmayın.
  4. Dolapta sosunu çeken tavukları tek tek pankoya bulayıp kızartıp afiyetle yiyelim ❤️

Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
Arabaşı Çorbası
Muffin Kek
Gelin Bohçası
Soslu Kaburga Mısır (Videolu)
Etimek Tatlısı (Muzlu -Hindistan Cevizli)
Hdabla | © 2025 |