Şipşak Hamburger
Şipşak Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
- Hamburger ekmeği
- 2 adet domates
- 6 yaprak marul
- Mayonez
- Ketçap
Kıyma için;
- 500 gr dana kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Şipşak Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tuz, kimyon ve pekmezi koyduğumuz kıymamızı yoğurup 5 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
- Tavada kıymamızı yumarlak hal verip alt üst yaparak kısık ateşte pişiriyoruz.
- Uno marka hamburger ekmeğini tavada altlı üstlü ısıtıyoruz.
- Dilerseniz bu süreci ekmeğin formunu bozmadan tost makinesinde de yapabilirsiniz.
- Ekmeğimize sırasıyla mayonez,1 yaprak marul,pişen kıyma,tekrar 1 yaprak marul ve domatesi koyuyoruz.
Şipşak Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






