Şipşak Hamburger

Şipşak Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

  • Hamburger ekmeği
  • 2 adet domates
  • 6 yaprak marul
  • Mayonez
  • Ketçap

Kıyma için;

  • 500 gr dana kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Şipşak Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tuz, kimyon ve pekmezi koyduğumuz kıymamızı yoğurup 5 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Tavada kıymamızı yumarlak hal verip alt üst yaparak kısık ateşte pişiriyoruz.
  3. Uno marka hamburger ekmeğini tavada altlı üstlü ısıtıyoruz.
  4. Dilerseniz bu süreci ekmeğin formunu bozmadan tost makinesinde de yapabilirsiniz.
  5. Ekmeğimize sırasıyla mayonez,1 yaprak marul,pişen kıyma,tekrar 1 yaprak marul ve domatesi koyuyoruz.

Şipşak Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Kabak (Kabak Tarator Yatağında)
Ayran Aşı Çorbası
File Bademli Çikolatalı Muffin
Bisküvili Kolay Pasta (Videolu)
Damla Çikolatalı Kurabiye
İncirli Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |