Mutebbel

Mutebbel Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane orta uzunluk patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için ;

  • Bir tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Mutebbel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları közleyin soğumasını bekleyin.
  2. Temizleyin tahtada düzgünce ezin.
  3. Ardından sarımsaklı yoğurt ve tahini koyun ,tuzunu ek edin düzgünce karıştırın .
  4. Sunum tabağına koyun, üzerine tavada tereyağını eritin, kırmızı toz biberi koyun, mutebelin üzerine gezdirin.

Mutebbel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Tava (Videolu)
Karabuğday Unlu Gulutensiz Ekmek
Çilek Rüyası
Buzluk İçin Elmalı Kurabiye (Videolu)
Lezzetli Havuç Topları
Işkın Pastası
Hdabla | © 2025 |