Yazlık Salatalık Turşusu (Kornişon Turşu)

Yazlık Salatalık Turşusu (Kornişon Turşu) Tanımı İçin Malzemeler

  • İstenildiği kadar salatalık
  • İstenildiği kadar göz kararı sarımsak (kavanozların en altına ortasına ve üstüne birkaç tane atıyoruz)
  • Her bir kavanoz için bir yemek kaşığı iri kaya tuzu
  • Her bir kavanoz için bir tatlı kaşığı toz şeker
  • Her bir kavanoz için bir çay kaşığı limon tuzu
  • Her bir kavanoz için bir küçük çay bardağı elma sirkesi
  • Kavanozların aldığı kadar kaynar su

Yazlık Salatalık Turşusu (Kornişon Turşu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Turşu yapacağımız gereçlerimizi güzelce yıkıyoruz.
  2. Ben tıpkı tarifle kornişon turşu da yaptığım için birebirini kornişon turşuya da uygulayabiliriz.
  3. Sarımsakları da soyuyoruz ve küçük küçük kesiyoruz.
  4. 1 litrelik kavanozlarımızı kaynar su ile çalkalayıp içlerine, sarımsak salatalık ortasına tekrar sarımsak en üstte de sarımsak oacak halde sıkıca yerleştiriyoruz.
  5. Kavanozlarımızın yerleştirme süreci bitince, her bir kavanoz için bir yemek kaşığı kaya tuzu, bir tatlı kaşığı toz şeker, bir çay kaşığı limon tuzu ve bir çay bardağı elma sirkesi ekliyoruz.
  6. Üzerine kavanozların uzunluğuna gelecek kadar kaynar su ekliyoruz. -kavanozların ağzını sıkıca kapatıp zıt çeviriyoruz.
  7. Bir gün dinlenen kavanozlar sonraki gün düz çevrilerek serin bir yerde saklanıyor. Ben genelde kömürlüğe indiriyorum kömürlüğü olmayanlar serin güneş almayan bir odada koruma edebilirler.
  8. Yaklaşık bir hafta on gün sonra olgunlaşan kavanozlarımızı bir, iki yıl yiyebiliriz. Şayet kalırsa 😂.
  9. Kavanozlarımızın ağzını açtığımız vakit buzdolabında saklayabiliriz. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🥰🙋🏼‍♀️.

Yazlık Salatalık Turşusu (Kornişon Turşu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ton Balıklı Salata
Pastacı Kreması (Ekler,Tartolet, Rulo Pasta Dolguları)
Brownie Kurabiye
Nutellalı Tart
Ekşi Mayalı Tam Buğday Unlu Sandviç Ekmeği
Kolay Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |