Yazlık Salatalık Turşusu (Kornişon Turşu)
Yazlık Salatalık Turşusu (Kornişon Turşu) Tanımı İçin Malzemeler
- İstenildiği kadar salatalık
- İstenildiği kadar göz kararı sarımsak (kavanozların en altına ortasına ve üstüne birkaç tane atıyoruz)
- Her bir kavanoz için bir yemek kaşığı iri kaya tuzu
- Her bir kavanoz için bir tatlı kaşığı toz şeker
- Her bir kavanoz için bir çay kaşığı limon tuzu
- Her bir kavanoz için bir küçük çay bardağı elma sirkesi
- Kavanozların aldığı kadar kaynar su
Yazlık Salatalık Turşusu (Kornişon Turşu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Turşu yapacağımız gereçlerimizi güzelce yıkıyoruz.
- Ben tıpkı tarifle kornişon turşu da yaptığım için birebirini kornişon turşuya da uygulayabiliriz.
- Sarımsakları da soyuyoruz ve küçük küçük kesiyoruz.
- 1 litrelik kavanozlarımızı kaynar su ile çalkalayıp içlerine, sarımsak salatalık ortasına tekrar sarımsak en üstte de sarımsak oacak halde sıkıca yerleştiriyoruz.
- Kavanozlarımızın yerleştirme süreci bitince, her bir kavanoz için bir yemek kaşığı kaya tuzu, bir tatlı kaşığı toz şeker, bir çay kaşığı limon tuzu ve bir çay bardağı elma sirkesi ekliyoruz.
- Üzerine kavanozların uzunluğuna gelecek kadar kaynar su ekliyoruz. -kavanozların ağzını sıkıca kapatıp zıt çeviriyoruz.
- Bir gün dinlenen kavanozlar sonraki gün düz çevrilerek serin bir yerde saklanıyor. Ben genelde kömürlüğe indiriyorum kömürlüğü olmayanlar serin güneş almayan bir odada koruma edebilirler.
- Yaklaşık bir hafta on gün sonra olgunlaşan kavanozlarımızı bir, iki yıl yiyebiliriz. Şayet kalırsa 😂.
- Kavanozlarımızın ağzını açtığımız vakit buzdolabında saklayabiliriz. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🥰🙋🏼♀️.
Yazlık Salatalık Turşusu (Kornişon Turşu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









