Karışık Turşu

Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kapya biber
  • 1 orta uzunluk karnabahar
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet havuç
  • Yarım lahana
  • 3 diş sarımsak
  • 1 avuç nohut
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 su bardağı sirke ( ben üzüm sirkesi kullandım)
  • Yettiği kadar kaynayıp soğumuş su

Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Doğradığımız tüm zerzevatları geniş bir kaba alalım akabinde sirkemizi ekleyelim.
  2. Sirke ile 1 saate yakın bekletelim ki kabımıza alırken daha rahat yerleştirebilelim diye.
  3. Daha sonra dilimlediğimiz tüm zerzevatları kavanozumuza koyalım, maydanoz ,nohut, sarımsak, limon tuzu ve kaya tuzunu ekleyelim.
  4. Aldığı kadar suyumuzu ek ettikten sonra kapağını kapamadan evvel streç ile sarıp hava almasın diye kapağını güzelce kapatalım.

Şimdiden afiyetler olsun☺️.

Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebekler İçin Elmalı Kurabiye
Damla Çikolatalı Muffin
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi
Chicken Burger
Bayatlamayan Çikolata Soslu Kek (Özel Tarifim)
Güveçte Çilekli Tart
Hdabla | © 2025 |