Tane Tane Pilav

Tane Tane Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç (baldo kullandım)
- 3 yemek kaşığı arpa şehriye
- 4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küp şeker
- Tuz
- Kaynar su
Tane Tane Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirincimizi 10-15 dakika sıcak su ve üzerine biraz tuz serpilmiş suda bekletiyoruz (suyunuz çok kaynar olmasın eli yakmayacak tarzda).
- Daha sonra pirinçi süzelim.
- Yağımızı tavaya alalım arpa şehriyemizi kavuralım.
- Sıcak su kaynatalım bir yerde pişirirken lazım olacak.
- Kavrulan arpa şehriyeye pirinçimizi ekleyelim kavuralım.
- Pirinç biraz tane tane olmaya başlayınca kavrulmuş demektir.
- Daha sonra sıcak su ekliyoruz pirinçimizin üzerini çok az geçicek kadar.
- Küp şeker ve tuzunu ekleyip son defa karıştırıp kısık ateşe alıp kapağımızı kapatalım.
- Tane tane pilavımız hazır üzerine ince peçete serip biraz bekletirseniz daha da tane tane olucaktır 🌸.
Tane Tane Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










