Şeftalili Kek

Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 3 büyük şeftali
  • 1 çay bardağı robottan geçirilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Karameli için; 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su

Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos tenceresine dört yemek kaşığı toz şekeri kısık ateşte eriyinceye bırakıyoruz kaynadıktan sonra yarım çay bardağından daha az suyu döküp karıştırıyoruz.
  2. Kek için; yumurta ve şekeri 3-4 dakika beyazlaşana kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz, akabinde süt, yağ, vanilyayı ekliyor,en son un ile birlikte kabartma tozu ek edip 3 dakika mikser ile çırpıyoruz.
  3. Şeftalileri elma dilimi ince olacak halde kesiyoruz kek kalıbına yağlı kağıt koyup eritmiş olduğumuz tereyağının 1 yemek kaşığı kadarını döküp fırçayla tabanına sürüyoruz ve akabinde dilimlemiş olduğumuz şeftalileri diziyoruz.
  4. Şeftalilerin üzerine cevizleri serpiyor ve kek harcını döküyoruz.
  5. Son olarak kalan tereyağını kekin üzerine döküp 180° fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.

Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Semizotu Salatası
İstiridye Mantarı Sote
Tiramisu
Portakallı Çilek Rüyası
Karpuzlu Mojito Kokteyl
Kavanozda Taş Gibi Yoğurt Mayalama
Hdabla | © 2025 |