Şeftalili Kek
Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 3 büyük şeftali
- 1 çay bardağı robottan geçirilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Karameli için; 4 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı su
Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos tenceresine dört yemek kaşığı toz şekeri kısık ateşte eriyinceye bırakıyoruz kaynadıktan sonra yarım çay bardağından daha az suyu döküp karıştırıyoruz.
- Kek için; yumurta ve şekeri 3-4 dakika beyazlaşana kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz, akabinde süt, yağ, vanilyayı ekliyor,en son un ile birlikte kabartma tozu ek edip 3 dakika mikser ile çırpıyoruz.
- Şeftalileri elma dilimi ince olacak halde kesiyoruz kek kalıbına yağlı kağıt koyup eritmiş olduğumuz tereyağının 1 yemek kaşığı kadarını döküp fırçayla tabanına sürüyoruz ve akabinde dilimlemiş olduğumuz şeftalileri diziyoruz.
- Şeftalilerin üzerine cevizleri serpiyor ve kek harcını döküyoruz.
- Son olarak kalan tereyağını kekin üzerine döküp 180° fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













